perjantai 3. maaliskuuta 2017

Tervetuloa mukaan!

Teretulemast! Tuttaville moro ja tuntemattomille terve. Jälkimmäisille pieni esittely; Ompelen ammatikseni, olen opiskellut alaa sekä vaatetuspuolella, että kaavoituspuolella. Sitten tapahtui ihme ja meidän pieni perhe kasvoi yhdellä, jäin kotiin ja ai että tätä päikkäriompeluiloa. Eteenkin, kun saa vaan itselle ommella ja valmista tulee tuokiossa! Lähinnä varmaan siksi, että enempää ei ole aikaa kuin tuo tuokio.. Tarkoitus on jakaa ompeluideoita, -oivalluksia ja tuotoksia. Suurimmaksi osaksi kasvavalle pojalle, mutta myös itselle, miehelle ja lähipiiriin siunaantuneille eri ikäisille prinsessoille. Sen syvempää tekstiä täältä tulee tuskin löytymään, säästän kärkkäimmät mielipiteeni kotioloihin. Salaisuuksia tuskin siis kannattaa jäädä kärkkymään, mutta muuten toivon sinun viihtyvän.

 Aloitetaan lempeästi - lempiyökkäri. Raskaanaollessa tein summamutikassa vaikka mitä vaatteita ja tarvikkeita tietämättä oikeastaan, mitä meillä tarvittaisiin. Luulin pyöräyttäväni ison potran pojan, mutta maailmaan saapuikin pitkä ja siro tapaus. Siksipä meillä aika moni vaate ei sitten istunutkaan. Varsinkaan, kun moni oli tehty Ottobren kaavoilla, jotka taas ovat aika leveitä ja isoja. Olin varautunut jokusella bodylla, housuilla ja potkareilla, mutta kumpa vain olisin tiennyt (tai ottanut laiskuuteni huomioon), että meillä eletään lähestulkoon ainoastaan yökkäreissä. 

Tässäpä siis, meidän mielestä, ihan maailman paras yökkärikaava Hallonsmullanin Baggydress. Tämä Vimman kankaista tehty kalaversio on mun oma suosikki, mutta meiltä löytyy jos jonkinmoista väritystä tästä samasta. Mietin jo, että tekisin tätä kaikenkokoisena vielä kun on aikaa.

Ja koska minua aina kiinnostaa uuteen kaavaan tutustuessa, että miltä se näyttää päällä. Eteenkin, että minkä kokoiselle ja malliselle se on tehty, aina kun se ei kuvasta välity. Niin tässä Baggydress on pitkäselkäisen ja suht hoikan pojan päällä. Kaava on just tällaiselle mahtava, se on kaponen ja siinä on tilaa kestovaipoille. Jos taas mietit, että tämä ei mahdu teidän päälle, niin suosittelen leikkaamaan saumanvarojen verran lisää leveyttä ainakin hihaan, sekä yläkroppaan. Samoin itse leikkasin saumanvarojen verran enemmän lahjeresoriin.


Noin 4kg ja 55cm, koko 56

Noin 5+kg ja 59cm, edelleen koko 56

Tämän jälkeen pitääkin varmaan siirtyä isompaan kokoon ja harmikseni todeta, että samaa kangasta ei enää enempää ole kaapissa. Onneksi ihanat kankaat ei maailmasta ompelemalla lopu. Tai edes minun kaapistani..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti